Wpis

poniedziałek, 01 sierpnia 2011

Szarlotka krucha

Smacznego!

PS. Ładną mamy jesień tego lata... A, że jesień kojarzy mi się z jabłkami, no to SZARLOTKA!!!

Jedna uwaga - do masy jabłkowej ja dodaję jeszcze odrobinę cynamonu, bo szarlotka bez cynamonu to nie szarlotka :)

Źródło: Przepis mojej mamy.

 © Photos by Magda Marczuk – Daniluk, All Rights Reserved

http://smallthings.blox.pl/2011/08/Szarlotka-krucha.html

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
magda_krolik
Czas publikacji:
poniedziałek, 01 sierpnia 2011 21:09

Polecane wpisy

Komentarze

Dodaj komentarz

  • anytsujx napisał(a) komentarz datowany na 2011/08/01 21:13:10:

    Wygląda rewelacyjnie ..., oj zjadłabym taki pyszny kawałeczek !:)

  • anytsujx napisał(a) komentarz datowany na 2011/08/02 10:39:59:

    Czy do ciasta kruchego dodaje się cukier ?, czy tylko do jabłek ?

  • magda_krolik napisał(a) komentarz datowany na 2011/08/02 12:31:34:

    Tylko do jabłek! Ciacho jest bez cukru. Powodzenia w pieczeniu:)

  • anytsujx napisał(a) komentarz datowany na 2011/08/02 23:17:58:

    Wyszła przepyszna, u mnie znacznie niższa, może dla tego, że dałam papierówki, są bardziej miękkie niż reneta, a czy podpiekałaś spód ?

  • magda_krolik napisał(a) komentarz datowany na 2011/08/03 14:43:44:

    To się cieszę, że się udała i oczywiście, że smakuje. Ja spodu nie podpiekam, jeżlei jabłka są bardzo soczyste mimo odcisnięcia soku spod przed ich wyłożeniem posypuje bułka tartą... A co do wysokości, być może dałam więcej jabłek niż kg :) Ale wychodzi z każdych :)

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny